Malul stâng al Crişului Repede, între străzile Navigatorilor şi Gutenberg, un tronson lung de 1,3 km, este sufocat de gunoaie.

Muncitorii ABA Crişuri au început igienizarea zonei, o misiune deloc uşoară, având în vedere că acolo e plin de resturi menajere, cabluri, materiale de construcţii, anvelope sau PET-uri.

"Întrucât cantitatea de deşeuri este mare, estimativ va atinge la 800 mc de deşeuri, în zonă ABA Crişuri intervine cu un excavator cu braţ lung care permite atât colectarea deşeurilor din apă, cât şi gruparea acestora pe categorii. Acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu Primăria Oradea şi SC RER Vest", se arată într-un comunicat transmis miercuri de instituţie.

Probleme cu gunoaiele abandonate în ape sau pe maluri sunt şi în judeţ. De pildă, pe Valea Fânaţelor, în satul Sărsig, muncitorii adună gunoaie de pe ambele maluri, iar la Suplacu de Barcău au strâns deja peste 7,2 mc de deşeuri din acumulare.

"Administraţia Bazinală de Apă Crişuri reaminteşte populaţiei că responsabilitatea faţă de mediu ne revine nouă, tuturor, indiferent de încadrarea juridică, socială sau economică. Igienizările sunt acţiuni menite să prevină poluarea apelor, însă este nevoie ca întreaga comunitate să se implice pentru a păstra apele curate", a transmis ABA Crişuri.