Inspectoratul de Poliție Județean organizează în perioada 22-27 mai o nouă ediție a Săptămânii Prevenirii Criminalității în județul Bihor. Prima activitate din agendă a avut loc, duminică, la Orășelul Copiilor, unde s-au ținut ateliere sub sloganul „ABC-ul educației pentru cei mici”.

Potrivit unei informări a IPJ, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat două ateliere de informare privind siguranța copiilor pe stradă, acasă și la școală. 

„Totodată, poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe copii într-o serie de concursuri atractive, precum concursul „Desenăm, ne jucăm, reguli noi învăţăm!”, de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere. Un alt atelier privind siguranța copiilor în mediul online a fost destinat copiilor cu vârste între 7 – 14 ani. Cei peste 120 de copii, părinţi şi bunici prezenţi au luat parte la o serie de concursuri pe teme de educaţie pentru siguranță”, se arată în comunicatul polițiștilor. 

În perioada 22 – 27 mai a.c., la nivel naţional se desfăşoară „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment prin care se urmăreşte sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, a unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

În perioada menţionată, prin colaborarea dintre poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii de ordine publică, polițiștii rutieri și polițiști din cadrul Serviciului Județean al Poliție Transporturi Bihor, la nivelul întregului judeţ vor fi desfăşurate activităţi structurate pe mai multe domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică, selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității.

- Luni, 23 mai – Activităţi preventive dedicate prevenirii discriminării;
- Marți, 24 mai – Activităţi preventive dedicate prevenirii violenței domestice;
- Miercuri, 25 mai – Activități preventive dedicate prevenirii victimizării și a disparițiilor de minori;
- Joi, 26 mai – Activităţi preventive în vederea creşterii gradului de siguranţă în mediul on-line;
- Vineri, 27 mai - Activități preventive pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră;

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!