Scandalul listelor electorale a ajuns până acolo încât procurorii DNA au ajuns să meargă pe la casele oamenilor şi să îi întrebe dacă votează. Mai mult, o echipă de procurori şi poliţişti a avut tupeul să întrerupă slujba din biserică, în judeţul Vrancea.

Potrivit Antena 3, miercuri seară, localnicii comunei Suraia, din acest judeţ şi-au strigat nemulţumirea în stradă, după ce în cursul zilei o echipă de 9 poliţişti şi 3 procurori au întrerupt slujba din biserică pentru a-i ancheta pe oamenii care au votat la referendum.

Un localnic în vârstă de 89 de ani a povestit în cadrul ediţiei de miercuri seară a emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3 cum au încercat cei trei procurori să îl determine să jure cu mâna pe Biblia de pe capota maşinii.

"Mai bine aţi lua Biblia şi aţi citi ce scrie înauntru", le-a replicat bătrânul Lixandru. "Am avut şi eu ocazia, la vârsta mea, să vad ce îndrăzneală au făcut aceşti domni", a mai spus acesta.

Localnicii sunt nemulţumiţi de modul aberant în care gestionează autorităţile scandalul listelor electorale, acuzându-i pe procurori că se implică în politică.

Procurorii DNA au făcut cercetări în peste 20 de localităţi din judeţul Olt, unde prezenţa la referendum a depăşit sută la sută, magistraţii audiind preşedinţii mai multor secţii de votare, dar şi membrii acestora.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări cu privire la fapte ce sunt în competenţa acestei instituţii în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 29 iulie 2012. Având în vedere stadiul cercetărilor, date suplimentare nu putem furniza în acest moment", se arată într-un comunicat de presă al DNA, ca răspuns la solicitarea reprezentaţilor mass-media.