A doua sesiune de examen de Bacalaureat a debutat prin evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă, probă care se desfăşoară luni şi marţi. Pe 24 şi 25 august, absolvenţii de liceu vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, iar pe 26 şi 27 august a competenţelor digitale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Ramona Bacter, pentru această a doua sesiune s-au înscris în Bihor 1.268 de elevi. "La proba de evaluare a competenţelor lingvistice la limba română s-au înscris 273, la limba maternă 1, la limbi moderne 318, iar la competenţe digitale 327", a explicat Bacter. Aceste probe le susţin doar elevii care nu s-au prezentat la prima sesiune.

Probele scrise încep pe 30 august cu examenul la limba şi literatura română, şi continuă pe 31 august la limba maternă, respectiv în 1 septembrie cu proba obligatorie a profilului. În 3 septembrie elevii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării, urmând ca în 5 septembrie, până la ora 16, să fie afişate rezultatele. În aceeaşi zi, între orele 16 şi 20, absolvenţii vor putea depune contestaţii, rezultatele finale urmând să fie afişate în 9 septembrie.

La prima sesiune a Bacalaureatului, Bihorul a avut o rată de promovabilitate de peste 86%, cea mai mare medie fiind 9,96.