Metodologia examenelor de Evaluare Naţională, susţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a, obligă Inspectoratul Şcolar Judeţean să doteze fiecare sală de clasă în care se vor da examene cu camere video. În total, în Bihor vor fi 135 de centre de examen, respectiv şapte de evaluare.

"Am estimat că se vor da examene în aproximativ 400 de săli în întreg judeţul. Noi avem 400 de camere video de la examenul de Bacalaureat de anul trecut, dar am mai comandat 260, pentru a fi pregătiţi şi pentru Bacalaureat, unde se pare că vom avea mai mulţi elevi ca în 2011. În plus, nu vrem să avem surprize cu camere defecte", a declarat pentru BIHOREANUL inspectorul şcolar general Dorel Luca.

Înscrierea elevilor la Evaluarea Naţională se va face între 18 şi 20 iunie, urmând ca primul examen, cel scris la limba şi literatura română să aibă loc pe 25 iunie. O zi mai târziu, elevii vor susţine proba scrisă la limba maternă, iar pe 27 iunie cea la matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie, în aceeaşi zi putând fi depuse şi contestaţii. Notele finale se vor afişa pe 1 iulie.