Deşi reprezentanţii Universităţii Spiru Haret au cerut de nenumărate ori Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului o clarificare în ceea ce priveşte absolvenţii, se pare că lucrurile sunt confuze în continuare.

Pentru că prevederile OG10/2009, ordinele ministrului 5202/2009 şi 4235/2010, nu fac referire la absolvenţi, Universitatea Spiru Haret a solicitat clarificări din partea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

"Ca urmare a unei interpretări neunitare şi confuze de către oficiali ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a condus la nedreptăţirea absolvenţilor Universităţii Spiru Haret atât în ceea ce priveşte participarea la unele concursuri, cât şi în legătură cu cariera profesională", se arată într-un anunţ al Universităţii.

Astfel, conform precizărilor ministerului, "absolvenţii formelor de învăţământ ID şi FR, care au participat la examenul de licenţă în sesiunile programate în anii 2008-2009, inclusiv februarie 2010, vor susţine un nou examen de licenţă, în perioada 15-30 septembrie 2010", mai reiese din anunţ.

Examenul de licenţă se va susţine fără plata taxelor aferente.