Acuzaţiile de abuz la adresa poliţiştilor locali se adună în mediul online. Recent, orădeanul Beni Popa a postat pe profilul său de Facebook un filmuleţ în care un angajat al Poliţiei Locale şi unul al Poliţiei Municipale, ieşiţi în patrulă mixtă, îl repezesc să semneze un proces verbal de contravenţie după ce ar fi ieşit pe stradă cu un câine fără lesă.

"Uitaţi ce abuzuri face Poliţia Locală, adică domnul Lasca Cosmin Petrica. Distribuiţi la cât mai mulţi vă vadă o ţară întreagă", scria orădeanul.

În filmare apare acesta alături de doi poliţişti care-l amendează. Unul dintre ei, cel local, îi cere să semneze procesul verbal, însă orădeanul refuză să facă acest lucru până nu vine şi un martor să contrasemneze, acest lucru fiind prevăzut în document. "Semnez, dar trebuie să fie un martor care să mă vadă că n-am fost cu niciun câine", spune Beni Popa pe înregistrare.

Drept răspuns, cei doi poliţişti s-au răţoit la orădean, iar unul i-a spus: "Semnaţi în condiţiile în care l-am întocmit eu!". Când orădeanul i-a spus că nu poate semna în aceste condiţii şi, în plus, nu era însoţit de un câine, agentul i-a întors-o: "Nu mă interesează dacă aţi fost sau nu!".

În timpul discuţiei, celălalt poliţist, de la Poliţia Municipiului, şi-a încurajat colegul să rezolve situaţia cât mai repede. "Hai, măi, odată că avem 112!", a spus acesta. Totodată, poliţiştii i-au spus acuzatului că a fost fotografiat deja cu câinele şi că, în aceste condiţii, nu este nevoie de vreun martor şi că, dacă doreşte, poate să-şi ducă martor în instanţă.

Pe Facebook, orădeanul, posesor al unor câini de vânătoare, le explică prietenilor săi că de fapt ieşise să ducă gunoiul şi că nu era însoţit de câine, dar că mai fusese văzut de cei doi poliţişti cu patrupedul într-o altă zi. În plus, Beni Popa susţine că unul dintre cei doi agenţi l-a ameninţat, cu altă ocazie, că-l va amenda "de câte ori mă vede". Filmuleţul postat de Beni Popa a adunat peste 2.100 de "share-uri".

Contactat de BIHOREANUL pe această temă, Ioan Găluţ, împuternicit de primarul Ilie Bolojan în funcţia de director executiv al Poliţiei Locale, a declarat că instituţia va efectua "cercetări suplimentare" pe marginea incidentului petrecut pe 24 iulie pe strada Aluminei din Oradea. "Pentru stabilirea cu exactitate a măsurilor ce se impun, conducerea instituţiei va efectua cercetări suplimentare. Din primele cercetări rezultă că angajatul nostru a procedat regulamentar, aşa cum rezultă din nota explicativă întocmită de acesta în legătură cu acest caz", a declarat Ioan Găluţ.

Potrivit acestuia, în ziua incidentului, agentul l-a fotografiat pe Beniamin Popa cu câinele pe stradă fără lesă. Totodată, el a precizat că până acum la Poliţia Locală nu a fost depusă plângere în legătură cu evenimentul.