În cadrul programului "Pierre de Coubertin", finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în această săptămână se desfășoară la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" din Oradea, acţiuni de popularizare a tirului sportiv.

Intitulată "Lasă joaca pe calculator! Trage de-adevăratelea!", acțiunea reprezintă o amplă acţiune de selecţie la tir sportiv. Programul a început marți și se va încheia sâmbătă, la Poligonul de la Universitate.

Sunt vizați copiii din clasele IV-VIII ale școlii orădene, participând „câte două clase din fiecare an", după cum a declarat Vasile Leț, antrenorul secției de tir de la Clubul Sportiv Universitar.

Acțiunea este la a doua ediție, după ce anul trecut aceasta a fost susținută la Școala „Lucian Blaga". Doar la Oradea, Bucureşti, Suceava și Focşani au loc aceste programe, cele patru orașe fiind alese pentru exerciţii de tragere la proba de puşcă. De asemenea, tot patru orașe din țară, Alexandria, Braşov, Arad şi Iaşi, au fost alese pentru probele de pistol.

Cei care se ocupă și răspund la Oradea de proiectul "Lasă joaca pe calculator! Trage de-adevăratelea" sunt  antrenorii de tir Adrian Floruţa şi Vasile Leţ.

După ce de marți până vineri, copii din clasele IV-VIII de la „Onisifor Ghibu" se întrec între ei la școală,  sâmbătă, cei mai buni vor concura în finala acțiunii, în sala de sport a Universităţii, unde cei mai buni trăgători vor fi selecţionaţi pentru tirul de performanţă.

Participanţii la această acţiune vor fi premiați cu diplome, cupe, medalii, şepci, tricouri şi treninguri.