Direcţia de Asistenţă Socială Oradea îi informează pe locuitorii urbei că, pentru anumite tipuri de servicii, pot să intre în sediul DASO şi dacă nu prezintă certificatul "verde" Covid.

După ce, luni, Guvernul României a făcut schimbări, exceptând de la regula certificatului Covid anumite servicii sociale, DASO a informat, concret, că accesul în instituţie, fără restricţii, este permis persoanelor care solicită: ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi suplimentul pentru energie, alocaţia pentru susţinerea familiei, ajutorul social, alocaţia de stat pentru copiii nou născuţi, anchete sociale pentru adulţi şi copii cu handicap, respectiv indemnizaţii pentru persoane cu dizabilităţi.

"Pentru a evita aglomerarea la ghişeele de relaţii cu publicul din cadrul instituţiei, vă reamintim faptul că atât distribuirea cât şi preluarea cererilor şi a documentaţiei necesare acordării ajutorului pentru încălzire locuinţei se fac şi la Centrele Multifuncţionale din Rogerius (str. Ep. Ioan Suciu nr.1, bl. ZP1) şi Nufărul (Nufărului nr.47, bl.D111)", se mai arată în informarea DASO.

Pentru alte tipuri de solicitări, orădenii vor avea acces în DASO doar dacă prezintă certificatul "verde" Covid, cu cod QR, care să ateste vaccinarea (şi să fi trecut 10 zile de la doza a doua), testarea (PCR sau antigen, cu rezultat negativ) sau faptul că persoana respectivă s-a vindecat de Covid-19 şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. "Astfel, la intrarea în instituţie, persoana de la poartă, desemnată în acest sens, va verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege privind accesul în instituţie", transmit reprezentanţii DASO.

Tot aceştia informează că, în perioada următoare, şedinţele de consiliere psihologică vor fi susţinute de către psihologi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, doar telefonic, prin videocall sau prin serviciile de mesagerie de tip WhatsApp.

"Totodată vă reamintim că toate actele şi documentaţia necesară accesării beneficiilor şi serviciilor oferite de către Direcţia de Asistenţă Socială Oradea se pot depune şi recomandăm să se facă, online, pe adresa contact@daso-oradea.ro sau prin servicii de poştă", precizează DASO.