Zece persoane au ajuns sâmbătă dimineaţă la spital, în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 797, între localităţile bihorene Berechiu şi Cefa. O şoferiţă a vrut să facă o depăşire şi a acroşat o căruţă în care se aflau 8 persoane, între care şi o adolescentă de 14 ani însărcinată.

"O femeie de 25 de ani din Roit s-a angajat în depăşirea unui autoturism în faţa căruia se deplasa o căruţă condusă de un bărbat de 28 de ani din Sânicolau Român. Din sens opus a apărut un alt autovehicul, femeia a încercat să revină pe sensul ei de deplasare şi a acroşat din spate căruţa", a explicat BIHOREANULUI agentul principal Ioana Lascău, ofiţer de presă la Poliţia Bihor.

Impactul a fost violent, căruţa răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare. Atât ocupanţii acesteia, cât şi cei din autoturism au ajuns la spital pentru investigaţii.

"Toate cele 10 persoane implicate în accident au suferit traumatisme cranio-cerebrale cu risc mediu, fără pierderea stării de conştienţă, fracturi de membre superioare, contuzii abdominale şi au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean Oradea", a precizat dr. Narcisa Maghiar, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La faţa locului, mobilizarea de forţe a fost impresionantă. SAJ a deplasat 3 echipaje, dintre care două de tip C2, cu medic, şi un echipaj de tip B2, cu asistent, iar de la SMURD au fost trimise un echipaj de prim ajutor, dar şi autospeciala pentru transport victime multiple.

Dintre cele 10 persoane, 5 persoane au suferit răni mai serioase rămânând internate în spital: o femeie de 47 de ani din Toboliu şi încă una, de 23 de ani, din Tăşad, în stare gravă, iar un bărbat de 28 de ani şi doi adolescenţi, cu vârste de 14 şi 17 ani, din Sânicolau, au leziuni mai puţin severe.

"Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor concrete ale producerii accidentului", a mai spus ofiţerul de presă al Poţiei Bihor.