Circulația pe DN 1 a fost îngreunată, luni, în urma unui accident rutier produs la ieșirea din Oșorhei spre Cluj. În total s-au înregistrat nouă victime, care au fost transportate la Spitalul Județean din Oradea.

"Apelul prin 112 a fost la ora 13.04. Accidentul rutier s-a produs în localitatea Oşorhei, la intersecţia cu drumul care duce spre Fughiu, în eveniment fiind implicate patru autotuvehicule", a declarat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a precizat că, "în total, 9 persoane sunt duse la spital, între care 8 cu diferite contuzii, echimoze (cod verde medical) şi una singură cu diverse traumatisme (cod galben)".

Poliţiştii rutieri fac cercetări la faţa locului.

Potrivit Alinei Dinu, în zona accidentului traficul a fost reluat şi la ora transmiterii acestei ştiri se circulă în condiţii normale.

UPDATE. Poliţiştii au făcut publice, marţi, concluziile cercetărilor efectuate la faţa locului, iar potrivit acestora, accidentul a fost provocat de un bărbat de 40 ani din Botoşani, care conducea o autoutilitară pe direcţia Tileagd-Oşorhei, şi care nu a păstrat o distanță suficientă în timpul deplasării față de autovehiculul care circula în fața sa.

"Astfel, a acroșat din spate un microbuz condus în fața sa de un bărbat de 53 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor. În urma impactului, microbuzul a fost proiectat într-un  autoturism condus în aceeași direcție de un tânăr de 21 de ani, din comuna Tileagd, județul Bihor, care la rândul său a fost proiectat într-un alt autoturism, condus în aceeași direcție de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Cluj Napoca", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Conform informării, dintre cele 9 persoane transportate la spital, în final una singură a fost rănită. "În urma accidentului rutier, o femeie de 28 de ani, din comuna Tileagd, județul Bihor, pasageră în cel de-al treilea autoturism, a suferit leziuni ușoare", se susţine în document.