Trei persoane au murit, iar o alta este resuscitată de echipajele medicale la fața locului, după ce un autoturism și un autotren s-au lovit marți dimineață pe DN 1, în Uileacu de Criș. 

Accidentul a fost anunțat prin 112 la ora 6.33.

„Din păcate, în urma accidentului rutier, trei persoane, din autoturism, au suferit leziuni care le-au provocat decesul la fața locului. O altă persoană a suferit diverse leziuni, în prezent fiind evaluată medical de către personalul medical aflat la fața locului”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar-șef Alina Fărcuța.

Reprezentanta Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana - Bihor, lt. col. Camelia Roșca, a precizat că persoana în cauză este resuscitată de echipajele medicale. „În continuare se efectuează manevre pentru resuscitarea celei de-a patra victime”, a declarat Camelia Roșca.

foto: alesdonline.ro / Ionela Coste

La ora publicării acestei știri, traficul rutier pe respectivului tronson de drum este blocat.

Circulația este deviată pe Drumul Județean 108I, prin localitatea Țețchea, și este dirijată de polițiștii rutieri.

„Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a conchis reprezentanta Poliției Bihor.

La fața locului au intervenit 5 echipaje de pompieri din Bihor, inclusiv autospeciale de descarcerare și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, dar și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

UPDATE, ora 8:05: Al patrulea deces

Nici cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, astfel că medicii au declarat decesul acesteia.

„Din păcate, a fost declarat decesul celei de-a patra persoane", a anunțat Alina Fărcuța.

UPDATE, ora 09.22: S-a reluat traficul

Purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor a transmis că, în acea zonă a DN1, „s-a reluat traficul pe un sens, alternativ”.

UPDATE, ora 10: Primele concluzii ale polițiștilor

Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR. Citește mai departe, AICI!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!