Accident, marţi seară, între localităţile Lăzăreni şi Gepiş. Patru persoane au fost rănite, dintre care un bărbat se află în stop cardio respirator, după ce maşina în care se aflau, un BMW, s-a răsturnat pe şosea.

"Accidentul s-a produs în jurul orei 17.45, pe drumul comunal 67, la intrarea în afara localităţii Gepiş dinspre Lăzăreni. Din primele cercetări, este vorba de o autoaccidentare, adică a fost un singur autoturism implicat, care s-a răsturnat pe carosabil. Poliţiştii rutieri urmează să stabilească exact cauzele producerii evenimentului rutier", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În maşină se aflau patru persoane. "Este vorba despre trei bărbaţi adulţi, cu vârste de 28 de ani, 32 de ani şi 43 de ani, şi de un băieţel în vârstă de 4 ani. Bărbatul de 32 de ani este în stop cardio respirator, iar cel de 28 de ani este şi el în stare gravă, fiind intubat şi ventilat mecanic", a precizat BIHOREANULUI căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al Judeţului Bihor.

Bărbatul de 43 de ani şi copilaşul de 4 ani nu au suferit răni grave.

Tânărul în stop respirator este chiar şoferul autoturismului şi este din Salonta, fiind resuscitat de mai bine de o oră şi jumătate de medicii SMURD. Celelalte victime sunt din Lăzăreni. 

"La faţa locului s-au deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea, un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Gărzii de pompieri Tinca, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi Autospeciala de Transport victime multiple", a mai precizat Camelia Roşca.

UPDATE:

Resuscitările medicilor au avut succes, tânărul de 32 de ani a fost scos din stop cardio respirator şi transportat, asemeni celorlalte trei victime, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

Primele concluzii ale poliţiştilor arată că şoferul a circulat cu viteză şi s-a rostogolit de mai multe ori pe şosea. "Conducătorul auto nu a adaptat viteza de deplasare la coborârea unei pante. Astfel a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul s-a răsturnat într-un şanţ şi apoi a revenit pe partea carosabilă", a explicat, după efectuarea cercetărilor la faţa locului, subcomisarul Alina Dinu.