Patru persoane au ajuns la Spitalul Judeţean din Oradea sâmbătă dimineaţă, victime ale unei accident rutier grav petrecut în satul bihorean Bulz, în jurul orei 9 dimineaţa.

Din motive neclare încă, şoferul a pierdut controlul maşinii, care a intrat într-un copac, iar apoi a ricoşat într-un gard.

„Este vorba de o autoaccidentare. Conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit carosabilul, a lovit un copac, iar autovehiculul a ricoşat în gardul unui imobil”, a declarat sâmbătă, pentru BIHOREANUL, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului, patru persoane – şoferul şi trei pasageri - au fost rănite, singurul scăpat fără leziuni fiind un copil care se afla în maşină. Cei doi pasageri care se aflau pe partea dreaptă a autoturismului (pe scaunul din dreapta şoferului, respectiv în spatele acestui pasager) au fost încarcerate şi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor SMURD pentru a fi eliberate dintre fiarele maşinii şi gard. Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Judeţean cu elicopterul SMURD.

„Au fost transportate la spital cinci persoane, din care patru victime şi un copil fără leziuni, dar care nu putea fi lăsat singur acolo. Toate sunt conştiente, stabile, cu leziuni la torace şi cap. Vor fi făcute investigaţii medicale pentru fiecare”, a precizat dr. Hadrian Borcea, coordonatorul UPU-SMURD.

În acelaşi timp, poliţiştii bihoreni continuă cercetările, pentru a lămuri de ce a pierdut şoferul controlul maşinii şi cum s-a întâmplat, în detaliu, accidentul.

UPDATE:

Printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă seară, ISU Crişana a precizat că pacientul transportat cu elicopterul la Oradea este, de fapt, un copil. Comunicatul nu precizează vârsta acestuia.

Totodată, ISU Crişana a menţionat că trei victime au fost încarcerate în maşină şi au avut nevoie de ajutor pentru a nu mai fi captive între fiare. 

La acest accident, ISU a mobilizat 11 pompieri militari. De asemenea, au intervenit două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.