Un grav accident rutier s-a petrecut joi, la prima oră, pe DN 19, la ieşire din Valea lui Mihai spre Curtuişeni. O dubiţă şi un autoturism s-au ciocnit frontal, iar trei persoane au fost încarcerate între fiarele maşinii.

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost făcut în jurul orei 8, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana s-a deplasat acolo cu două echipaje de descarcerare din cadrul staţiilor de pompieri Săcueni şi Valea lui Mihai, cu două echipaje de prim ajutor calificat din cadrul aceloraşi subunităţi şi cu echipajul de terapie intensivă mobilă de la Oradea. De asemenea, a intervenit şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Marghita.

"În momentul sosirii la locul accidentului, pompierii au procedat la descarcerarea celor trei victime aflate în autoturismul avariat şi acordarea primului ajutor calificat, respectiv la efectuarea manevrelor de resuscitare în cazul uneia dintre victime, aflate în stop cardio-respirator", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitan Camelia Roşca, pentru BIHOREANUL.

O oră mai târziu de la accident, medicii au fost nevoiţi să declare decesul femeii de 51 de ani, care se aflase în dreapta şoferului autoturismului.

Între timp, echipajele medicale au transportat la Spitalul Judeţean din Oradea trei bărbaţi, pe cei doi şoferi şi un alt pasager din autoturism. Fiecare au mai multe leziuni şi fracturi.

Din primele informaţii, vina accidentului o poartă şoferul autoturismului, care ar fi intrat într-o depăşire periculoasă, în condiţiile în care şoseaua era învăluită în ceaţă.

UPDATE:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei bihorene, Alina Dinu, accidentul a fost cauzat de şoferul autoturismului, un bărbat de 53 de ani din Curtuişeni, "s-a angajat în depăşirea neregulamentară a două autoturisme, pe timp de ceaţă, cu o vizibilitate sub 50 metri" şi s-a lovit frontal cu o autoutilitară condusă regulamentar de un bărbat de 42 de ani din Valea lui Mihai.