Sâmbătă seară, în jurul orei 19, cartierul Orizont de lângă Paleu, ridicat de firma Raicris Construct a afaceristului orădean Călin Raita, a vuit de sirene din pricina unui accident rutier.

"Şoferul unui autoturism Opel, dorind să efectueze virajul la stânga în acest cartier nu s-a asigurat în schimbarea acestui viraj, fiind surprins şi tamponat de un autoturism Volkswagen care circula, se pare, cu viteză, dinspre localitatea Paleu", a explicat inspectorul Adrian Negruţi din cadrul Poliţiei de Rutieră. Din primele cercetării, poliţiştii bănuiesc că ar fi vorba de o culpă comună, deoarece unul dintre şoferi nu a acordat prioritate, iar celălalt a circulat cu viteză prea mare. "Vom afla dacă avea sau nu viteză mare după măsurarea urmelor de frână", a mai precizat inspectorul de Poliţie.

În urma accidentului, cinci persoane au fost rănite. "Serviciul Judeţean de Ambulanţă a intervenit cu două echipaje", a precizat medicul Emil Boţcău de la SAJ Bihor. De asemenea, la faţa locului s-a deplasat şi trei echipaje SMURD.

"Într-o maşină au fost patru victime, în cealaltă una singură. Aceasta  a suferit o fractură de femur, restul accidentaţilor suferind contuzii şi traumatisme minore", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD.

Din cauza accidentului, circulaţia în zonă a fost oprită aproximativ 30 de minute.