Accident grav, joi seară, pe DN 1, în localitatea Tileagd, între un BMW şi o autoutilitară. Patru persoane, între care şi doi copii, au fost rănite, iar un bărbat a murit.

Accidentul a fost sesizat în jurul orei 19.45, la ora transmiterii acestei ştiri traficul fiind complet blocat.

Un bărbat mort

"Evenimentul rutier s-a produs pe DN 1, la intrarea dinspre Oradea în Tileagd, fiind implicate două autovehicule, respectiv un autoturism şi o autoutilitară. După finalizarea operaţiunii de salvare a victimelor, poliţiştii rutieri vor efectua cercetarea la faţa locului pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului. În acest moment traficul rutier este blocat pe amble sensuri de mers şi dirijat de poliţiştii rutieri", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, un bărbat a decedat, acesta fiind găsit în stare de inconştienţă de medicii sosiţi la faţa locului. Persoana care şi-a piersut viaţa este şoferul din BMW.

Din primele informaţii, în autoutilitară, o dubiţă care transporta lemne, se aflau membrii unei familii, mama, tatăl şi doi copii, băieței cu vârste de 9 şi 11 ani. În timp ce femeia a reuşit să iasă din maşină, tatăl şi cei doi copii au rămas încarceraţi, fiind scoşi dintre fiare de pompieri. 

În stare gravă

"Victimele din autoutilitară au fost descarcerate şi predate echipajelor medicale de la faţa locului. Acestea sunt în stare gravă, cod roşu medical, cu multiple fracturi şi traumartisme. De asemenea, o femeie, tot din dubă, este în cod galben medical. Toate cele 4 victime rămase în viaţă sunt asistate medical şi duse la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, în stare de conştientă. Bărbatul din autotutrism a fost declarat decedat, colegii acţionează pentru descarcerarea lui", a precizat, în jurul orei 20.40, purtătorul de cuvânt al ISU, Camelia Roşca.

La faţa locului, desfăşurarea de forţe a fost una impresionantă, fiind mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și Stației de Pompieri Aleșd, care au intervenit cu autospeciala de descarcerare grea, o autospecială de descarcerare ușoară, o ambulanţă de tip B2 și o autospecială de lucru cu apă şi spumă, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

UPDATE, ora 21.45: Trafic reluat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Dinu, traficul rutier a fost reluat pe ambele sensuri de mers, în jurul orei 21.45.

Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi. Pe direcţia Oradea - Aleşd, coada e de mai bine de 8 kilometri, începând în zona localităţii Săcădat.

Deocamdată nu sunt clare împrejurările impactului, din câte se pare cele două mașini s-au lovit frontal.

UPDATE, ora 22: Răniții, investigați la UPU

Toate cele patru victime au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, fiind în curs de investigare.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful UPU-SMURD Bihor, unul dintre copii este asistat respirator, în comă indusă, iar celălalt este agitat, dar conștient, ambii urmând să fie investigați.

De asemenea, părinții lor sunt și ei în curs de investigare. Bărbatul se află în stare mai gravă, fiind șocat și cu fracturi la ambele inferioare, în vreme ce femeia are o fractură de membru inferior. 

UPDATE, ora 23.50: Părinții, în operație

În urma investigațiilor de la UPU, atât părinții cât și cei doi copii ai lor rămân internați la Spitalul Județean. Mai grav este unul dintre băieței, aflat în comă indusă, și tatăl lor, încă în stare de șoc.

„Cei doi copii, cel în comă indusă și asistat respirator, are fracturi multiple ale oaselor feței, iar celălalt - plăgi și fracturi ale membrelor inferioare. Adulții au fracturi la nivelul coapselor: bărbatul la ambele coapse, femeia doar la una, iar ambii vor intra în operație”, a precizat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea.