O tânără în vârstă de 22 de ani din Bihor este victima unui accident de ATV petrecut duminică în Arieșeni (jud. Alba). La fața locului au fost trimise echipaje de intervenție, inclusiv elicopterul SMURD.

Din primele informații, tânăra a suferit traumatisme la nivelul membrelor inferioare, dar și alte plăgi și contuzii. „Se suspecta o fractură de femur”, a precizat dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor. 

Ea a fost preluată cu elicopterul și este transportată la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Oradea. 

Conform purtătoarei de cuvânt a IPJ Alba, comisarul-șef Luminița Prodan, apelul 112 care sesiza producerea incidentului pe DN75, pe raza localității Arieșeni, a fost înregistrat în jurul orei 13. 

Din primele informații, pe ATV se aflau două persoane, un tânăr, care conducea vehiculul, iar în spatele lui, tânăra pe 22 de ani, conform reprezentantei IPJ Alba.

Se pare că tânărul ar fi pierdut controlul asupra ATV-ului, intrând în șanț, iar fata a căzut în urma impactului și a suferit mai multe răni. 

Elicopterul SMURD trimis la fața locului a aterizat pe șoseaua națională pentru a prelua victima, astfel că o perioadă traficul a fost oprit în acea zonă.

UPDATE: În stare gravă, cu traumatism de bazin și coloană

Potrivit unei informări făcute pe Facebook de Serviciul Public Județean Salvamont Alba, „tânăra se afla în stare gravă, suferind un politraumatism cu plagă frontală, traumatism de coloană vertebrală și de bazin, primind prim ajutorul necesar de la personalul Salvamont Alba”. 

În acest context, reprezentanții MAI amintesc un set de reguli care trebuie respectate atunci când se circulă cu ATV-ul: 

- Asigură-te că ești informat cu privire la regulile de circulație, de utilizare a unui ATV și reglementările de securitate în vigoare, în ceea ce privește condusul unui ATV.
- Inspectează-ți riguros ATV-ul înainte de fiecare călătorie. 
- Echipează-te corespunzător purtând accesoriile și echipamentul de siguranță.
- Fara "cascadorii" pe drumuri publice.
- Niciodată să nu conduci un ATV sub influența alcoolului sau a drogurilor (inclusiv medicamente care îți pot influența capacitatea de a conduce în condiții optime).
- Nu incerca să transporți mai mulți pasageri decât îți permite ATV-ul, conform fișei tehnice.
- Ai grijă să adaptezi viteza în functie de fiecare tip de teren pe care rulezi.
- Uneori, rutele dedicate ATV-urilor se intersectează cu zone publice sau terenuri private, așa că fii responsabil și comportă-te cuviincios, oferind respect celor din jur.
- Supune-te avertismentelor și semnelor de circulație aplicabile zonei respective.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!