Viteza a fost cauza unui accident petrecut vineri la prânz la ieşirea din Ciumeghiu spre Salonta. O maşină s-a răsturnat în şanţ, iar cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare gravă.

"În jurul orei 12.30, am fost solicitaţi să intervenim la un caz de accident rutier în care a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei DN79. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de prim ajutor calificat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, detaşamentele Salonta şi Oradea, dar şi un echipaj SMURD", a declarat pentru BIHOREANUL locotenent Camelia Roşca, ofiţerul de presă al ISU Crişana.

Accidentul s-a produs din cauza unei manevre greşite a şoferului, susţin poliţiştii. "Şoferul autoturismului înmatriculat în Bihor a efectuat o manevră de depăşire, iar la revenirea pe bandă a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţul din dreapta direcţiei de mers. Atât conducătorul auto, un bărbat de 61 de ani, din localitatea Avram Iancu, cât şi alţi trei adulţi pasageri din maşină - bărbaţi cu vârste de 30 de ani, 45 de ani şi 24 de ani - au suferit multiple leziuni", a spus inspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului au fost rănite 5 persoane, 4 adulţi şi un băieţel de 9 luni, fiul unuia dintre pasageri.

Toate cele cinci victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea. Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD, una dintre acestea sunt în stare mai gravă, cu multiple leziuni la nivelul capului, a coloanei cervicale, precum şi traumatisme interne, iar copilul a suferit contuzii minore, dar a rămas sub supraveghere medicală.