Un accident în care au fost implicate două tramvaie OTL s-a petrecut vineri după amiaza în Oradea, pe Calea Aradului, o personă primind primul ajutor în urma coliziunii.

„În urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, la ora 15.17, care sesiza producerea unei coliziuni între două tramvaie, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor a mobilizat rapid la fața locului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de lucru cu apă și spumă”, a transmis lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit acesteia, „pompierii paramedici au acordat primul ajutor calificat unei persoane (aceasta refuzând ulterior, transportul la spital), iar echipajul de stingere a asigurat măsurile de prevenire a incendiilor la locul producerii accidentului”.

Nu s-a impus intervenția echipajului de descarcerare, a mai precizat ISU Crișana.

Deocamdată nu se știe cum anume s-a produs incidentul.

Imaginile transmise de ISU Crișana și cele publicate pe rețelele de socializare arată că cele două garnituri - un tramvai nou Astra și un tramvai vechi Tatra - circulau din sens opus, iar impactul a fost lateral. Ambele circulau pe linia 4. 

Până la ora publicării acestei știri, societatea locală de transport local nu a transmis vreo informare legată de acest accident.

Circulația tramvaielor a fost blocată în zonă, iar cea a autoturismelor perturbată. Călătorilor care așteaptă în stație li s-a spus că va veni un autobuz care îi va duce înspre Decebal sau Nufărul, după caz. 

UPDATE:

Din primele informații, la o schimbare de macaz, tramvaiul Tatra a intrat pe linia nepotrivită, lovind din lateral tramvaiul Astra, care circula regulamentar. Tramvaiul Tatra a deraiat în urma impactului. Detalii, AICI!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!