Un tânăr de 32 de ani din judeţul Arad a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii bihoreni, după ce, băut la volan fiind, a lovit un copil de 3 ani din Olcea, proiectându-l într-un şanţ, iar apoi a fugit.

Totul s-a petrecut marţi seară, la ora 20.20, pe drumul comunal 97, în localitatea bihoreană Olcea.

"Un bărbat de 32 de ani, din comuna Craiva, judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Călacea - Cărăsău a acroşat cu partea dreapta faţă un minor de 3 ani, din Olcea, care se afla pe partea carosabilă a drumului comunal şi care, în urma impactului, a fost proiectat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Oamenii legii l-au găsit pe şofer la scurt timp, în trafic, în comuna în care locuieşte, din Arad.

Aşa au aflat că era băut la volan.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", se arată în comunicat.

Copilul a suferit răni multiple, fiind internat în spital.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"Poliţiştii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului", încheie comunicatul.