Un tânăr de 23 de ani şi pasagera sa, de 19 ani, ambii din Oradea, au ajuns cu răni destul de grave la spital, după ce motocicleta pe care erau, pe DN 19, în zona sensului giratoriu de lângă Real 2, din Episcopia, s-au izbit de o maşină care vira spre stânga fără ca şoferul să se asigure.

Potrivit inspectorului principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut sâmbătă după amiază. "În jurul orei 17.20, în afara municipiului Oradea, conducătorul unui autoturism înmatriculat în Bihor nu s-a asigurat în momentul în care a efectuat un viraj la stânga şi a fost acroşat de o motocicletă condusă în aceeaşi direcţie de un orădean de 23 de ani, care se afla în depăşirea unei coloane de autoturisme", a explicat Dinu.

În urma accidentului rutier, atât tânărul, cât şi pasagera sa, o orădeancă de 19 ani, au fost răniţi destul de grav. În timp ce tânăra a fost preluată de un echipaj al SMURD, băiatul a fost dus, de Ambulanţă, la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

"Tânărul avea traumatism cranio-cerebral şi fracturi la mâna dreaptă. Se pare că femeia a fost în stare mai gravă", a precizat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt de la Ambulanţă.

Cei doi sunt investigaţi, în prezent, la UPU, şi, din câte se pare, viaţa lor nu este pusă în pericol. "Cei doi pacienţi au fracturi, dar nu sunt majore", a precizat dr. Adriana Bălan.

Culmea este că accidentul s-a petrecut chiar în zona în care, în urmă cu o săptămână, a pornit un marş al motocicliştilor, menit să le atragă atenţia şoferilor că şi ei există în trafic, în cadrul campaniei "Respectul în trafic salvează vieţi".