Accidentul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2, pe DN 1, în afara localităţii Urvind, când un BMW condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani din Republica Moldova a spulberat o căruţă în care se aflau 4 oameni.

"În timp ce conducea înspre Oradea un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un cetăţean din Chişinău a acroşat din spate o căruţă (trasă de doi cai), care circula în aceeaşi direcţie, nesemnalizată corespunzător, condusă de un bărbat de 66 de ani, din Ţigăneştii de Criş. În urma accidentului rutier, unul dintre pasagerii căruţei, bărbat în vârstă de 36 de ani din Ţigăneştii de Criş, a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a precizat inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Leziuni mai uşoare au suferit căruţaşul, dar şi o fetiţă de 12 ani, din Ţigăneşti, şi o femeie de 58 de ani din Dernişoara, aflate şi ele în căruţă.

Cu toţii au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde au fost supuşi unor investigaţii medicale.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al UPU, bărbatul de 36 de ani este în stare foarte gravă, iar prognosticul este rezervat în ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

"Bărbatul a fost adus cu traumatism cranio cerebral, în comă, cu hemoragie intracraniană şi fracturi ale oaselor craniului. A fost operat în cursul nopţii, la Neurochirurgie, iar acum este la Terapie Intensivă. Fetiţa de 12 ani a avut traumatism cranio cerebral minor şi contuzie de coloană cervicală şi dorsală, fiind internată la Spitalul Municipal. O altă femeie, de 58 de ani, are fracturi multiple ale coastelor şi a rămas internată la Chirurgie tocarciă, iar un alt bărbat (n.r. căruţaşul) a rămas internat cu luxaţie la şold", a precizat dr. Borcea.

Pe de altă parte, unul dintre caii înhămaţi la căruţă, o iapă gestantă, a murit, la fel ca şi mânzul pe care îl purta în pântece, care a fost expulzat în urma impactului deosebit de violent.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.