Patru persoane, între care o voluntară SMURD în vârstă de 25 de ani şi o fetiţă de 6 ani, au fost rănite, vineri, la prânz, după ce o autospecială SMURD a fost implicată într-un accident rutier pe strada Călăraşilor din Oradea.

"Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, în timp ce se deplasa spre o urgenţă medicală de pe strada Ştefan cel Mare din municipiu, cu semnalele acustico-luminoase în funcţiune, a fost implicat într-un accident rutier pe strada Călăraşilor, soldat cu patru persoane rănite, între care şi un membru voluntar al echipajului", a declarat BIHOREANULUI locotentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism Ford Focus a vrut să iasă de pe strada Retezatului, virând spre stânga, şi nu a oprit la indicatorul Stop, izbind în plin ambulanţa care circula pe drumul cu prioritate şi cu semnalele în funcţiune.

"Conducătorul autoturismului, un orădean de 68 de ani, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire şi nu a acordat prioritate de trecere autospecialei SMURD, aflată în misiune, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune, acroşând-o", a explicat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma impactului, maşinile au intrat în doi copaci şi s-au oprit în gardul unei case. De altfel, pentru a nu provoca pagube iremediabile, un echipaj de descarcerare al ISU a fost nevoit să taie copacii, mai ales că unul dintre ei era prins sub autospecială.

În Ford se aflau doi bunici împreună cu nepoata lor în vârstă de 6 ani, cu toţii răniţi. Şoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral, un traumatism cranio-facial şi o contuzie toraco-abdominală, soţia acestuia, în vârstă de 62 de ani, prezenta policontuzii şi un traumatism cranio-cerebral, iar fetiţa a suferit o fractură de gambă şi o contuzie la mână. De asemenea, tânăra voluntară a suferit o contuzie toraco-abdominală.

Toţi patru au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii.

Cazul spre care se îndrepta echipajul SMURD a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere anchetează acum circumstanţele exacte ale producerii accidentului. "Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative", a mai precizat Alina Dinu.

Strada Călăraşilor a fost închisă traficului rutier, maşinile fiind deviate pe strada Principatelor Unite.