Un accident în care au fost implicate trei mașini s-a petrecut marți, în prima parte a zilei, într-o intersecție din cartierul Prima Universității din Oradea, evenimentul rutier fiind semnalat BIHOREANULUI de o locatară care spune că oamenii din zonă au solicitat fără succes instalarea unor limitatoare de viteză, de tip speed-bumper. 

„Locatarii se roagă de Primarie și de Poliția Rutieră de ani de zile să pună limitatoare de viteză (speed-bumps) în cartier pentru că sunt extrem de mulți copii și se circulă pe aici cu o viteză infernală, fiind un drum perfect drept… În dimineata de 30 iulie, doi și-au facut praf masinile după ce un BMW nu s-a oprit la STOP și a iesit cu viteză în strada principală, iar Fordul nici el nu circula cu 30 km/h asa cum este legal în zonă… Este trecerea unde zilnic trec 100 de copii…”, a scris orădeanca în sesizarea trimisă BIHOREANULUI

Evenimentul rutier a fost semnalat la numărul de urgență 112 în jurul orei 11, a confirmat, pentru BIHOREANUL, agent șef Alin Laza, de la biroul de presă al IPJ Bihor. „S-a petrecut la intersecția străzii Lavandei cu strada Trandafirilor. Au fost implicate trei autoturisme, iar o persoană a fost transportată la spital pentru investigații medicale”, a precizat acesta. 

Potrivit orădencei care a reclamat situația, locuitorii cartierului au cerut fie prin Oradea City Report, fie prin adrese scrise instalarea limitatoarelor de viteză.

Astfel de solicitări se analizează de către Comisia de circulație, care funcționează în cadrul Primăriei Oradea și cuprinde și reprezentanți ai Poliției Rutiere, și ai OTL, dar unele se resping pentru că afectează fluența circulației. 

„Am avut, într-adevăr, solicitări pe zona aceea pentru montarea de limitatoare de viteză, dar s-au avizat negativ. În urma analizei, membrii comisiei au luat această decizie. S-a considerat că, pentru transportul urban și pentru o fluență a circulației, nu sunt necesare. Din câte știu, s-au pus acolo, în schimb, indicatoare suplimentare cu limita de viteză”, a spus, la solicitarea BIHOREANULUI, Sebastian Marchiș, directorul tehnic al Primăriei Oradea. 

Când i-a fost semnalat accidentul de marți, acesta a spus: „Accidente sunt și pe centură. Neatenția e neatenție”. El a adăugat că „de obicei, pe fiecare stradă, după ce o asfaltăm, se solicită limitatoare de viteză”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!