Neglijenţa face victime. Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Oradea a ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean, după ce a fost implicat într-o autoaccidentare pe o stradă din Vaşcău. El îşi scosese fiica de doar 4 ani la plimbare pe trotineta electrică, deşi acest lucru este interzis de lege. 

"Duminică, 18 iulie a.c., la ora 18.32, pe strada Boiului din localitatea bihoreană Vaşcău, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o trotinetă electrică pe direcţia Câmp - Vaşcău, având ca pasageră o minoră de 4 ani, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a căzut pe partea carosabilă", se arată într-o informare trimisă luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. 

În urma evenimentului rutier, bărbatul de 32 de ani a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, în stare gravă. Iniţial, el a ajuns pe secţia de Terapie Intensivă şi apoi a fost transferat la Neurochirurgie, potrivit unor surse medicale. 

Din fericire, fetiţa nu a fost rănită. 

Poliţiştii Biroului Rutier Beiuş continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Potrivit legislaţiei în vigoare (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.13/2020 de modificare a Codului rutier, pentru a reglementa circulaţia cu trotinetele electrice), cu trotinetele electrice se poate circula pe pistele speciale amenajate (pe cele de biciclete) şi pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 kilometri pe oră. 

Pot circula cu acest tip de vehicule doar persoanele care au împlinit 14 ani. Transportul pasagerilor este strict interzis.