Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a anunţat că joi, în jurul orei 14.30, s-a produs un accident rutier între o maşină şi un TIR în Bihor, între localităţile Lunca şi Vaşcău.

Din primele informaţii, se pare că în eveniment au fost implicate patru persoane, pentru una dintre ele efectuându-se manevre de resuscitare.

Manevre de resuscitare

"La faţa locului au fost mobilizate de urgenţă echipajele de pompieri militari ale Staţiei de Pompieri Ştei cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii şi cu o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al SAJ", a transmis ISU. 

Reprezentanţii Inspectoratului au mai precizat că "echipajele medicale şi de pompieri militari paramedici efectuează manevre de resuscitare în cazul uneia dintre victime şi acordă primul ajutor altor două victime, una dintre acestea aflându-se în cod roşu medical (cu răni grave) şi una, în cod galben medical".

Se pare că atunci când echipajele au ajuns la faţa locului au găsit două persoane proiectate în afara autoturismului, în urma impactului. 

Trafic blocat

Comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a declarat că traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri. Poliţiştii sunt la faţa locului şi fac cercetări.

"Apelul 112 s-a înregistrat la 14.28 de minute. Accidentul rutier s-a produs pe DN76 în afara localităţii bihorene Lunca. Sunt implicate un autoturism şi un autotren, iar trei persoane au fost rănite. Dintre acestea, uneia i se acordă primul ajutor. Traficul rutier este blocat în acest moment şi e dirijat de poliţiştii rutieri, care sunt prezenţi pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor", a spus reprezentanta IPJ Bihor.

UPDATE, ora 15.30: Un bărbat a murit

Bărbatul implicat în accidentul rutier, căruia i s-au făcut manevre de resuscitare, a decedat, a informat ulterior ISU Crişana. Celelalte două victime - și anume doi bărbați în vârstă de 18, respectiv 45 de ani - sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Imaginile surprinse la faţa locului de jurnalistul Horia Dumitraş arată că impactul a fost unul puternic. TIR-ul implicat în accident este inscripţionat cu marca "Izvorul Minunilor". În timp ce TIR-ul a rămas pe carosabil, în urma impactului, maşina, un Volkswagen, s-a răsturnat în şanţ, fiind distrusă.

Atenţie, imagini cu impact emoţional!

Vom reveni cu informaţii legate de cauzele producerii accidentului, când acestea vor fi disponibile!