Terifiantul accident s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 19.30, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului din Ioşia.

Potrivit martorilor oculari, un Tico (BH-87-AAJ) se deplasa dinspre cartierul Ioşia Est spre Ioşia Nord pe strada Meşteşugarilor, înăuntru fiind trei fete, două gemene şi verişoara lor. Ajunsă în dreptul intersecţiei cu strada Barcăului, micuţa maşină a fost lovită năpraznic de un Mercedes de lux S 320 CDI (cu numărul BH-13-PRK), care gonea cu circa 150-160 km pe oră de pe strada Barcăului, grăbindu-se să ajungă la o nuntă.

Tico-ul a fost proiectat dincolo de intersecţie, la aproximativ 50-60 de metri de locul impactului, lovind în trecere un BMW parcat în zonă pe trotuar, iar în momentul când s-a oprit cele trei pasagere erau inerte, desfigurate şi pline de sânge. Una dintre ele, în vârstă de 24 de ani, a murit pe loc. O alta, soră geamănă cu tânăra decedată, a fost foarte grav rănită, iar a treia se pare că a scăpat ceva mai uşor.

Din cauza forţei impactului, chiar şi puternicul Mercedes a fost proiectat întâi în bordură, apoi într-un indicator rutier, în doi stâlpi de iluminat public, pe care i-a îndoit de la bază, iar în final în gardul unei case de pe strada Meşteşugarilor. În jurul său, pe o rază de mai bine de 20 de metri, locul a fost plin de elemente decorative din caroserie, precum şi de elemente din aparatura electronică de la bord.

La locul accidentului s-au adunat sute de oameni, îngroziţi de amploarea nenorocirii, acuzând inconştienţa şoferului limuzinei de lux, care a gonit cu viteză deşi semnele rutiere erau cât se poate de clare, iar străduţa lăturalnică de pe care venea avea o singură bandă pe sensul de mers.

Ulterior, în jurul Mercedesului boţit s-au adunat şi amici ai şoferului, despre care BIHOREANUL a obţinut informaţii că se numeşte Iuliu Chiş şi că are 37 de ani. În timp ce medicii le acordau primul ajutor victimelor, "gealaţii" lui Chiş se luau de martorii la eveniment: "N-ai treabă, fraiere, vrei să pleci împachetat de-aici? Vrei să pleci împachetat?", a ameninţat unul dintre ei.

De altfel, poliţiştii au concluzionat fără probleme că vina îi aparţine bărbatului aflat la volanul limuzinei. "Accidentul s-a petrecut în condiţiile în care şoferul Mercedesului nu a respectat semnul "Cedează trecerea", nu a acordat prioritate, a pătruns în intersecţie şi a izbit din plin Tico-ul", a declarat inspectorul Adrian Sabău, de la Poliţia Rutieră, care coordonează ancheta la faţa locului.

În ceea ce priveşte celelalte victime, şeful SMURD-UPU, dr. Hadrian Borcea, a declarat că "una dintre victime, din Tico, este cu traumatism cranio cerebral sever, cu hemoragie intracerebrală, şi escoriaţii". "Starea ei e gravă, prognosticul este rezervat. A doua domnişoară este cu plăgi multiple contuze şi escoriate, dar fără fracturi, iar şoferul celei de-a doua maşini încă nu apucase să ajungă la investigaţii, el având leziuni minore".

Pe de altă parte, tot sâmbătă seară, un alt accident, cu trei victime, s-a produs la Răbăgani, dar din fericire nimeni nu a decedat. "O doamnă are traumatism cranio cerebral sever, un domn e cu fractură multiplă de coapsă şi încă o domnişoară cu leziuni minore", a mai precizat dr. Borcea.