Un tânăr de 22 de ani din comuna Nojorid a murit, în urma unui grav accident rutier produs luni dimineață în Aștileu.

Conform unui comunicat transmis marți de Poliția Bihor, accidentul s-a produs la ora 3.30.

O tânără șoferiță care conducea un VW Golf a pierdut controlul mașinii într-o curbă.

„O tânără de 20 de ani, din Pietroasa, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 764, pe direcția Aștileu - Aleșd, în localitatea Aștileu, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit frontal un gard metalic de protecție”, explică documentul.

Pasagerul de 22 de ani a suferit multiple răni, care i-au provocat decesul în drum spre spital, mai arată informarea.

(foto: alesdonline.ro)

Weekendul prelungit s-a soldat cu mai multe evenimente rutiere grave pe șoselele din Bihor.

Duminică dimineață, la ora 07.10, și un bărbat de 41 de ani, din comuna Olcea, care conducea un autoturism pe drumul județean 792 A, pe direcția Miersig - Husasău de Tinca, pe fondul neatenției în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus, apoi în șanțul din stânga direcției sale, unde a intrat într-un cap de pod din beton și s-a răstrurnat pe plafon.

„Conducătorul autoturismului a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, explică informarea Poliției.

Un alt accident s-a petrecut duminică seară, la ora 23.20, pe fondul consumului de alcool.

„Un bărbat de 32 de ani, din Luncasprie, județul Bihor, în timp ce conducea un utilaj agricol pe drumul comunal 204, în localitatea Luncasprie, pe direcția Luncasprie - Dobrești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului de mers și s-a răsturnat într-o râpă. În urma evenimentului rutier, conducătorul utilajului agricol a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, arată Poliția.

Etilotestul a arătat că șoferul avea o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cazuri, polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentelor.