Accident frontal, miercuri după amiază, pe DN 19E, în localitatea bihoreană Fegernicu Nou, comuna Sârbi.

Un Volkswagen Passat și un Opel Corsa s-au ciocnit frontal, după ce - spun sursele BIHOREANULUI - unuia dintre șofer i s-ar fi făcut rău la volan și a intrat cu mașina pe contrasens.

Potrivit imaginilor disponibile pe grupul de Facebook INFO TRAFIC jud. BIHOR, cele două mașini au ajuns în șanț, iar un șofer - cel căruia i-a venit rău - a și rămas încarcerat, fiind extras dintre fiare de pompieri și dus la spital în stare de conștiență. Din câte se pare, el nu este grav rănit.

„Apelul prin 112 a fost la ora 16.12. Au fost implicate două autoturisme. Conducătorul unuia dintre autovehicule a fost rănit, aparent ușor, și transportat la spital pentru investigații medicale”, a declarat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Traficul în zonă a fost blocat o perioadă, însă, potrivit reprezentantei Poliției, la ora transmiterii acestei știri, „se circulă normal”.

Împrejurările și circumstanțele exacte ale producerii accidentului sunt anchetate acum de polițiști.

UPDATE:

Joi, IPJ Bihor a transmis primele concluzii ale accidentului.

"În afara localității bihorene Fegernicu Nou, un bărbat de 73 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Sălard - Marghita, pe fondul unor afecțiuni medicale mai vechi, i s-a făcut rău la volan, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus din sens opus, de un bărbat de 30 de ani, din comuna Abram, judeţul Bihor. În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. De asemenea, conducătorul celui de-al doilea autoturism şi un bărbat de 52 de ani, din comuna Abram, pasager în acelaşi autoturism, au suferit leziuni uşoare", se arată în comunicatul IPJ. 

Poliţiştii Biroul Drumuri Naţionale şi Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.