Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce, prins beat bine la volan, a provocat un accident frontal pe strada Matei Corvin, iar apoi a refuzat recoltarea de probe biologice. Individul conducea un Renault Megane când a intrat pe contrasens, izbind în plin un Volkswagen condus de un tânăr de 26 de ani.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 12.35. "Un bărbat de 47 ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Biharia înspre Bulevardul Ştefan cel Mare, la intersecţia cu strada Molidului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 26 de ani din Oradea", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, comisarul Alina Dinu.

Şoferul VW a ajuns la spital, la fel şi o femeie de 49 de ani din Oradea, pasageră în maşină. "Aceştia au suferit leziuni uşoare", a mai precizat Dinu.

În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul care a provocat accidentul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,99 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

"Acesta a fost transportat la spital, dar a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal", a mai arătat reprezentanta IPJ Bihor.

În urma audierilor, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

(Sursa foto: Facebook / Grupul Infotrafic al Județului Bihor)