Un grav accident de circulație s-a petrecut joi dimineață, în jurul orei 6.15, în localitatea Ceica. Un TIR și o autocisternă s-au lovit, iar în urma impactului, a izbucnit un incendiu violent. Probabil, unul dintre autocamioane a luat foc, iar flăcările s-au extins și la al doilea. 

Potrivit lt. col. Camelia Roșca, purtătoarea de cuvânt a ISU Crișana, cei doi șoferi s-au autoevacuat din vehicule înainte de incendiu. „Șoferii au primit îngrijiri medicale la fața locului. Unul refuză transportul la spital, cel de-al doilea probabil va fi transportat la o unitate medicală”, a declarat Roșca pentru BIHOREANUL.

La fața locului intervin 6 echipaje de pompieri militari din Oradea, Băile 1 Mai și Beiuș, cu autospeciale de intervenție cu apă și spumă, echipaje de descarcerare și de terapie intensivă mobilă, dar și unul de tip CBRN, care intervine în situațiile de risc chimic și biologic.

Din primele informații, unul dintre autocamioane transporta ciment, iar celălalt bare de metal.

UPDATE: Unul dintre șoferi, dus la spital. Cele două TIR-uri, mistuite de flăcări

ISU Crișana a transmis ulterior o informare referitoare la accidentul grav, arătând că, „din fericire, atât șoferul autocamionului, care transporta tuburi de metal, cât și cel al autocisternei încărcate cu praf de beton, reușiseră să se autoevacueze din cabine, înainte ca acestea să fie cuprinse de flăcări”.

„Ajunse la locul accidentului, echipajele SMURD au evaluat medical cei doi conducători auto, unul dintre aceștia fiind asistat medical la fața locului și transportat ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, iar celălalt refuzând transportul la spital. Incendiul, care a mistuit cele două capuri tractor și a afectat semiremorcile celor două autovehicule, a fost stins în aproximativ 10 minute”, a precizat lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

În aceeași informare se precizează că autospeciala CBRN, adică de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară, trimisă spre locul accidentului întrucât inițial nu se știa încărcătura autocisternei și cea a autocamionului, a fost întoarsă ulterior din drum. În schimb, pe lângă echipajele ISU, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul  Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Ceica, cu autospeciala de lucru cu apă și spumă din dotare.

Traficul rutier ușor s-a reluat, circulându-se alternativ pe o bandă, potrivit comisarului-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor. Traficul greu era, la ora 9.30, în continuare deviat pe o rută alternativă, pe DJ768, pe la Holod.

UPDATE 2: A rămas tamponare

Cum șoferul dus la spital pentru investigații nu a rămas internat, „evenimentul rutier a fost soluționat ca tamponare”, a precizat comisarul-șef Alina Fărcuța.

Cei doi șoferi nu au consumat alcool, după cum au arătat testele care le-au fost făcute după accident.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!