Un nou accident grav s-a produs marţi după amiază în Bihor, pe DN 19 E, la ieşirea din localitatea Mişca spre Oradea. Au fost implicate două autoturisme, Audi A3 și Dacia Logan, în care se aflau 6 persoane, dintre care două au rămas încarcerate. Una dintre ele a fost găsită în stop cardio-respirator şi a decedat, celelalte 5 sunt rănite.

Informaţia a fost făcută publică de maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit acesteia, apelul la numărul de urgențe 112 a fost făcut în jurul orei 15.40, la caz fiind mobilizate numeroase forțe de intervenție.

„Pompierii militari au procedat la evacuarea celor două persoane rămase captive într-unul dintre autoturismele avariate, iar echipajele medicale și pompierii militari paramedici au evaluat victimele, în cazul uneia procedând la efectuarea manevrelor de resuscitare, aceasta aflându-se în stop cardio-respirator”, a precizat Camelia Roșca.

Victima nu a mai putut fi salvată.

"Din păcate, în cazul victimei găsite în stop cardio-respirator, medicul de la faţa locului a declarat decesul. În continuare se acţionează pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor rămase în viaţă, patru dintre acestea aflându-se în cod galben medical (cu diverse traumatisme care la momentul evaluării nu le-au pus viaţa în pericol n.r.)., iar una în cod verde medical (răni ușoare n.r.)", a mai precizat Roşca.

Printre cele cinci persoane rănite se află și un minor. Acesta nu a suferit răni grave, el fiind cel în cod verde medical.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Bihor, Ioana Lascău, după producerea evenimentului rutier, traficul în zonă a fost blocat.

Polițiștii rutieri sunt la fața locului pentru cercetări.

La locul intervenției au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita și Detașamentului 2 Oradea, care au intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, cu o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță de tip B2 SMURD și o autosepcială de transport victime multiple, precum și elicopterul SMURD și echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea.

Pompierii au asigurat locul accidentului, pe șosea fiind scurs combustibil.

UPDATE, ora 18: Victima, o femeie

Traficul a fost reluat în jurul orei 17.45, după cum a precizat BIHOREANULUI ofițerul de presă al Poliției, Ioana Lascău.

Potrivit acesteia, victima decedată este o femeie în vârstă de 71 de ani.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul Județean pentru investigații.

Polițiștii încă fac cercetări la fața locului.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului! Foto: ISU Crișana

UPDATE: 

Accidentul mortal s-a produs în timpul unei depășiri. Femeia care a decedat se afla pe scaunul din dreapta şoferului, într-un autoturism Logan, iar bărbatul care se afla la volan a ieşit pe contrasens, într-o depăşire, lovind maşina de un Audi A3, condus din sens opun. 

Citeşte detalii, aici!