Încă un accident rutier grav s-a produs marți, în jurul prânzului, în Bihor, în care au fost implicate două autotrenuri (o cisternă și un TIR) și un autoturism.

Comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, a precizat că evenimentul s-a produs în jurul orei 12.25, pe DN19, la ieșirea din localitatea bihoreană Valea lui Mihai înspre Satu Mare, „în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări”.

„Din primele investigații, în accidentul rutier au fost implicate trei vehicule, respectiv două autotrenuri și un autoturism. În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, în prezent aplicându-i-se manevre de resuscitare de către personalul medical aflat la fața locului”, arată informarea polițiștilor.

Potrivit acesteia, la ora publicării acestei știri, traficul rutier în zonă este blocat.

„Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a mai precizat Fărcuța.

UPDATE, ora 13.15: Trafic alternativ, doar pentru autoturisme

Poliția Bihor anunță că în zona accidentului rutier se circulă alternativ, doar pentru autoturisme, printr-o parcare din zonă.

UPDATE, ora 13.18: Șoferiță în stop cardio-respirator

Victima care are nevoie de resuscitare este o femeie, șoferița mașinii mici, aflată în stop cardio-respirator. De altfel, ea a rămas încarcerată între fiarele autoturismului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că în eveniment „au fost implicate un TIR, o autocisternă și un autoturism, șoferița acestuia din urmă, aflată în stop cardio-respirator, rămânând încarcerată în urma impactului”.

„Forțele de intervenție acționează în momentul de față pentru descarcerarea victimei din autoturismul avariat, iar echipajul de pompieri militari paramedici efectuează, simultan, manevre de resuscitare”, a anunțat lt. col. Camelia Roșca.

Pentru salvarea victimelor, la fața locului s-au deplasat de urgență, pompierii militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, cu o autospecială de intervenție și cu ambulanța SMURD  a subunității, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Marghita, cu o autospecială de descarcerare grea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

UPDATE, ora 13:32: Șoferița nu a putut fi salvată

„Din nefericire, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicul din cadrul echipajului SMURD declarând decesul acesteia”, a transmis reprezentanta ISU.

UPDATE, ora 13:37: Se circulă alternativ pe DN19

Poliția anunță că traficul a fost reluat parțial în zona accidentului rutier.

„Se circulă alternativ pe DN19”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

UPDATE, ora 13.40: Șoferul TIR-ului și fiica victimei primesc îngrijiri

ISU anunță că echipajele SMURD acordă îngrijirile necesare șoferului autocamionului și fiicei victimei decedate, care între timp, a sosit la locul accidentului, ambii suferind atacuri de panică.

UPDATE, ora 15: Trafic reluat

Poliția Bihor a transmis că s-a reluat circulația în condiții normale, pe D.N.19.