Accident grav, luni seară, în Bihor. Un autoturism și o căruță s-au lovit în Hidișelu de Sus, șase persoane fiind în total rănite. Un copil mic a decedat.

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, evenimentul s-a produs în jurul orei 20.20. 

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Hidișelu de Sus, la ieșirea înspre localitatea Tășad, eveniment în care au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane adulte și o căruță în care se aflau trei adulți și un copil. 

Echipajele medicale și cele de pompieri militari paramedici au procedat la evaluarea victimelor și acordarea îngrijirilor necesare celor șase persoane, în cazul copilului, aflat în stop cardio-respirator, efectuându-se manevre de resuscitare”, a anunțat, la ora publicării acestei știri, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, locotenent colonel Camelia Roșca.

Copilul, pasager în căruță

Poliția Bihor precizează că evenimentul s-a produs pe DN 76, „în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări”.

Minorul care este resuscitat în prezent de echipajele medicale de la fața locului „era pasager în căruță”.

accident Hidișelu de Sus - foto ISU Crișana

Foto: ISU Crișana

„De asemenea, alte trei persoane, care se aflau în atelaj și două persoane din autoturism sunt investigate medical la fața locului”, a precizat comisar șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Trafic blocat pe DN 76

Potrivit acesteia, în jurul orei 21.25, traficul rutier este blocat.

„Polițiștii rutieri urmează să efectueze cercetarea la fața locului, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a mai precizat Alina Fărcuța.

Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate operativ echipajul de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea al ISU Bihor, cu o autospecială de primă intervenție, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgență și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Bihor.

UPDATE, ora 21.48: Copilul a decedat

Reprezentanta ISU Crișana a anunțat că din nefericire, copilul a decedat.

UPDATE, ora 22.06: Avea aproape 6 ani

Poliția Bihor precizează că minorul avea 5 ani și 11 luni și este din comuna Drăgești, județul Bihor. 

„În ce privește celelalte cinci persoane care au fost investigate medical la fața locului, nu s-a impus transportarea niciuneia dintre ele la spital”, a declarat Alina Fărcuța.

Potrivit acesteia, traficul rutier a fost deblocat, „în prezent se circulă normal”.

Polițiștii fac, încă, cercetări la fața locului, pentru a stabili concret cauzele tragediei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!