Un grav accident s-a petrecut vineri în jurul orei 13.30 la intrarea în Pasajul Unirii din București. Un autocar în care se aflau 47 de turiști din Grecia a izbit limitatorul de înălțime aflat înaintea pasajului, rupându-l, scrie Libertatea.ro și Digi24.ro. 

Mai multe persoane au fost rănite, iar un bărbat a murit, mai relatează presa centrală.

„Ca urmare a accidentului, mai mulți pasageri au fost răniți, iar unii dintre aceștia au fost încarcerați. Alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanță București Ilfov, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar, „Bagdasar Arseni”, Sfântul Ioan și Militar. S-au înregistrat 21 de răniți, unul este în stare gravă și un deces”, a informat Ministerul Sănătății. 

Potrivit Libertatea.ro, persoana care a decedat a fost găsită în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Este vorba de un bărbat în vârstă de circa 40-50 de ani.

Persoana aflată în stare critică, fiind intubată, este o femeie de aproximativ 30 de ani, care a fost transportată la Spitalul Floreasca, conform aceleiași surse.

Inquam Photos / George Călin

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii”, a transmis și Brigada Rutieră din Capitală.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, a precizat că se ține legătura cu Ambasada Greciei în România, iar turiștii greci vor acvea parte de translatori la spitalele unde au fost duși.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!