Accident grav, vineri seară, în cartierul Nufărul din Oradea. O femeie şi un copil au fost loviţi de tramvai în apropiere de restaurantul McDonald's. Băiatul a rămas prins sub vehicul.

Împrejurările în care s-a produs evenimentul sunt încă neclare, la ora publicării acestei ştiri.

"Apelul 112 a intrat la ora 18.10. Accidentul rutier s-a produs pe strada Nufărului din municipiul Oradea, unde un tramvai ar fi acroşat o femeie şi un copil", a declarat BIHOREANULUI comisar şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Potrivit acesteia, ambele victime sunt conştiente.

UPDATE, ora 18.45: Copil sub roţile tramvaiului

Sergent major Alina Butaci, ofiţer de relaţii cu presa al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, a anunţat, la rândul său, că "pompierii intervin pentru salvarea unui copil prins sub roţile unui tramvai, în Oradea, cartier Nufărul".

"Copilul este conştient, se intervine pentru descarcerare acestuia. Băiatul, de aproximativ 10 ani, era însoţit de mama acestuia, care a suferit un atac de panică şi primeşte îngrijiri medicale la faţa locului", a mai precizat Alina Butaci.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu autospeciale de primă intervenţie, autospeciala de descarcerare grea, echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean cu medic de urgenţă.

"Poliţia rutieră cercetează cauzele şi circumstanţele acccidentului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul OTL, Adrian Revnic.

UPDATE, ora 18:53: Băiatul a fost scos de sub tramvai

Copilul a fost scos de sub tramvai. Potrivit spuselor unei femei care locuieşte în zonă, acesta avea umflături la nivelul feţei şi plângea. 

"L-am văzut pe pompier. După ce l-a scos s-a uitat la cer şi i-a mulţumit lui Dumnezeu că l-a putut scoate de acolo", a mărturisit aceasta reporterului BIHOREANULUI prezent la faţa locului.

UPDATE, ora 18:55: Ce spune vatmanul

Din spusele unor martori, femeia ar fi traversat printre maşini, ajungând apoi pe şinele de tramvai, de pe partea blocurilor, cu Colegiul Ghibu, spre cea cu restaurantul MC Donald’s.

Vatmanul tramvaiului care l-a lovit pe copil spune la fel. 

"Femeia ţinea copilul în braţe. Femeia respectivă a trecut prin loc nepermis, printre maşini. Am auzit cum claxonează. În momentul respectiv am tras frâna maxim şi am văzut doar negru în faţa ochilor, trezindu-mă cu ei în faţa tramvaiului. Am pus frână cât am putut de repede", a spus bărbatul, pentru BIHOREANUL

UPDATE, ora 19: Circulaţia tramvaielor, blocată

Cele două victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au rămas la faţa locului pentru cercetări.

"Momentan, circulaţia tramvaielor este blocată în zonă, iar în ce priveşte traficul rutier, acesta se desfăşoară pe două benzi din cele patru, dirijat de poliţiştii rutieri orădeni", a mai precizat Alina Fărcuţa.
 

UPDATE, ora 20.27: Copilul va fi operat

Contactat de BIHOREANUL, șeful Unităţii de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea, şi SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a precizat că băiatul va fi operat.

"Mama are tramatisme de gravitate medie, mai exact contuzii la nivelul membrelor şi toracelui, iar copilul urmează să intre în operaţie. Acesta are leziuni interne mai serioase", a declarat Borcea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!