Un bărbat a decedat, miercuri seara, în urma unui grav accident rutier petrecut pe Calea Bihorului, în apropiere de intersecţia cu str. Strugurilor. În accident au fost implicate două maşini, iar şoferul uneia a rămas încarcerat în urma impactului. Poliţia şi ISU au intervenit, fiind alertate în jurul orei 17.45 printr-un apel la 112.

"Accidentul a avut loc pe strada Bihorului din Oradea. Sunt implicate două autoturisme. Traficul este deviat pe străzile adiacente, mai precis de pe strada Bihorului pe Strugurilor şi de pe strada Ion Bogdan pe Suişului", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, agent şef adjunct Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

De la ISU Crişana au fost mobilizate la faţa locului o autospecială de descarcerare şi un echipaj de paramedici, ambele de la Detaşamentul 2. De asemenea, a intervenit şi o ambulanţă a SAJ.

"Am fost solicitaţi să intervenim la un accident soldat cu două victime, dintre care una încarcerată aflată în stop cardio respirator. Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au procedat la descarcerea şoferului unuia dintre autovechicule implicate în accident, care se afla în stop cardio respirator, iar echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare, dar, din nefericire, victima a decedat", a declarat pentru BIHOREANUL maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. Bărbatul avea 67 de ani. 

Celălalt şofer a suferit leziuni, nu grave, fiind în "cod verde" medical. El a fost totuşi transportat la spital pentru investigaţii. 

Locuitorii de pe strada Bihorului se plâng de viteza cu care se circulă în acea zonă, în regim de drum expres, fiind dificilă şi chiar periculoasă intrarea pe şosea de pe străzile lăturalnice.

Poliţiştii rutieri fac cercetări la faţa locului, urmând să determine cum s-a petrecut accidentul mortal.

UPDATE, ora 20: Cum s-a petrecut accidentul

După primele cercetări, poliţiştii orădeni au ajuns la concluzia că accidentul s-a petrecut după ce un orădean de 67 de ani, aflat la volanul unei Skoda Superb, nu a oprit la stop şi a pătruns în intersecţie, maşina sa fiind izbită de o alta, Seat, care circula regulamentar. Bărbatul care n-a respectat regulile de circulaţie este cel care a rămas încarcerat, iar apoi a decedat. 

"La intersecţia străzii Strugurilor cu Calea Bihorului, un bărbat de 67 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre strada Vişinilor înspre Calea Bihorului, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier Oprire, nu a acordat prioritate de trecere, a pătruns în intersecţie şi a fost acroşat din partea stângă de un autoturism condus regulamentar pe Calea Bihorului, dinspre str. Izvorului, de un bărbat de 60 de ani, tot din Oradea. În urma accidentului rutier, conducătorul primului autoturism au suferit leziuni care i-au provocat decesul, iar conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni uşoare pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital", a precizat, la finalul primelor cercetări, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Ioana Lascău. 

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în acest caz.