Accident grav petrecut vineri, în jurul orei 12.45, pe DN 1, în Lugaşu de Jos.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din comună, în timp ce conducea un moped, a fost lovit de o maşină marca Volkswagen Golf, impact în urma căruia a fost proiectat pe sensul opus, unde a fost lovit de un al doilea autoturism, marca Ford Focus. 

Din fericire, bărbatul a scăpat cu viaţă. "A suferit o plagă de membru inferior, un traumatism abdominal şi un traumatism cranian. În momentul de faţă, este la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean din Oradea, în investigaţii, conştient şi stabil", a declarat pentru BIHOREANUL căpitanul Horia Cheregi, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit comisarului Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, echipaje ale Poliţiei cercetează circumstanţele în care s-a produs accidentul.

Preţ de câteva zeci de minute, traficul s-a derulat pe o singură bandă, iar acum este îngreunat. Din pricina numeroşilor bihoreni care pleacă în vacanţa de Paşte, coloanele de maşini de pe DN 1 se întind pe distanţe mari.

UPDATE:

Vina pentru accidentul rutier a avut-o mopedistul care, pe lângă că nu avea permis de conducere şi nici cască de protecţie, a intrat pe DN 1 de pe o stradă lăturalnică, fără să oprească la indicatorul "Stop".

Potrivit comisarului Alina Dinu, din pricină că n-a acordat prioritate maşinilor aflate pe drumul principal, mopedistul a fost acroşat de un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani din Tinăud, judeţul Bihor. "În urma impactului, conducătorul mopedului a fost proiectat pe sensul opus, fiind acroşat cu partea laterală de un alt autoturism, condus de o femeie de 32 de ani din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj", a declarat Dinu pentru BIHOREANUL.

Poliţiştii rutieri au deschis un dosar penal şi continuă cercetările.

(sursa foto: Facebook / grupul INFO TRAFIC jud. BIHOR)