Tragedie la Raliul Iașului, care s-a desfășurat sâmbătă, la Iași. În urma unui grav accident petrecut în timpul probelor, pilotul Adrian Răspopa a murit la scurt timp, la spital. 

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

"Pilotul Adrian Răspopa şi-a pierdut viaţa în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iaşului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiţiei a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfaşurare şi anularea etapei.

Conducerea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, prezentă la faţa locului, este în aceste momente alături de cei apropiaţi lui Adi şi de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanţele şi modul de intervenţie la locul accidentului", a anunţat Federaţia Română de Automobilism.

Accidentul s-a produs sâmbătă în jurul orei 12.40.

Potrivit aceleiași surse, echipajul format din Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) se aflau pe locul 2 la general după prima probă specială (video jos), când „a avut o ieșire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu”.

Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi, iar proba specială a fost întreruptă. 

Cei doi membri ai echipajului au fost duși cu elicopterul SMURD la Spitalul Județean de Urgență Iași.

În vreme ce Cosmin Diacu este „în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigații suplimentare”, Adrian Răspopa a fost foarte grav rănit.

Potrivit coordonatorului SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, el s-a aflat „în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare”, fiind intubat, ventilat mecanic, cu leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral.

Adrian Răspopa nu a mai putut fi salvat, medicii declarând decesul acestuia.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei.

Vezi mai jos cum arată mașina pilotului după accident!

 
Adi Raspopa

Mașina lui Adi Raspopa - Skoda Fabia R5 după accident

Posted by iasirally.ro on Saturday, September 4, 2021