Un nou accident grav s-a petrecut pe o șosea din România, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un autocar cu 72 de pasageri, cetățeni din Republica Moldova, s-a lovit de remorca unui TIR care fusese implicat într-un alt accident rutier cu câteva ore înainte.

S-a întâmplat imediat după miezul nopții, pe drumul european 584, la intrare în comuna Bărăganul, dinspre Însurăței, din județul Brăila, după cum scrie site-ul de știri locale debraila.ro.

Potrivit sursei citate, autoritățile au activat planul roșu de intervenții, mobilizând mai multe echipaje specializate în situații de urgență inclusiv din județele vecine.

În final, 22 de pasageri din autocar au fost răniți, primind îngrijiri medicale la fața locului, iar apoi transportați la spital cu diverse politraumatisme. 

Ceilalți pasageri au fost transportați la Căminul Cultural din localitatea Bărăganul, de unde urmau să fie preluați de un alt autocar.

Autocarul, care plecase din Chișinău și urma să ajungă pe litoralul bulgăresc, era condus de un cetățean bulgar în vârstă de 47 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Traficul a fost blocat complet în zonă timp de câteva ore.

TIR-ul de care s-a lovit autocarul fusese implicat într-un alt accident rutier cu doar câteva ore înainte.

La momentul impactului, acesta staționa pe carosabil, fiind semnalizat corespunzător, după cum au declarat la Digi24 reprezentanți ai Centrului Infotrafic al Poliției Române.

Remorca TIR-ului de care s-a izbit autocarul este încărcată cu cereale și nu a putut fi ridicată vineri de la fața locului, așa că a fost trasă pe marginea drumului, dar semnalizată, urmând să fie dusă din zonă în cursul zilei de sâmbătă.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!