Un tânăr de 22 de ani şi încă o persoană au ajuns la spital miercuri după-amiază, în urma unui accident grav în care au fost implicate două autoturisme pe DN 1, în Bihor.

Evenimentul rutier a fost semnalat prin 112 la ora 16.02. "Accidentul s-a petrecut în afara localităţii Săcădat. Au fost implicate două autoturisme, iar două persoane au ajuns la spital", a declarat pentru BIHOREANUL Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor.

În urma impactului, una dintre maşini s-a răsturnat într-un şanţ, iar un pasager a rămas încarcerat.

"La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu apă şi spumă şi modul de descarcerare şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Bihor. Victimele au fost transportate la spital, amândouă în stare conştientă", a precizat căpitanul Andrei Rotaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Medicul Liciniu Venter, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor, a declarat pentru BIHOREANUL că victima încarcerată este un tânăr de 22 de ani. "La prima evaluare a cadrelor medicale aflate pe teren, victima de 22 de ani are traumatism cranio-facial minor, fractură antebraţ şi o fractură la femurul stâng. Cealaltă persoană are contuzie abdominală", a explicat Venter.

Traficul în zonă este îngreunat, poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului dirijând circulaţia pe un singur sens de mers.

Cauzele evenimentului rutier urmează să fie stabilite de echipajele de cercetare la faţa locului.

UPDATE: Cauzele accidentului 

Potrivit ofiţerului de presă Ioana Lascău de la Poliţia Bihor, un tânăr de 26 de ani din comuna Halmăşd, judeţul Sălaj, este cel care a provocat accidentul rutier, la ora 15.50. 

"În timp ce conducea un autoturism pe direcţia Oradea - Cluj Napoca, într-o curbă uşoară la dreapta, bărbatul de 26 de ani s-a angajat în efectuarea unei depăşiri şi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus, de un tânăr de 22 de ani, din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea”, a precizat reprezentanta Poliției Bihor.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier.