A fost activat planul roşu de intervenţie, joi dimineaţă, pe DN 19, la intrare în Satu Mare. Două autobuze s-au ciocnit, 12 persoane fiind rănite în urma impactului.

"În această dimineaţă, pompierii din municipiul Satu Mare au activat Planul Roşu pentru asigurarea intervenţiei de urgenţă integrată în urma unui accident rutier in care au fost implicate 2 autobuze. In urma apelului pe 112, mai multe persoane ar fi rănite. La fata locului au fost alertate 2 autospeciale de stingere, 3 descarcerare, 1 echipaj de prim ajutor SMURD, 1 unitate de terapie intensiva SMURD si 4 echipaje medicale SAJ (1 cu medic)", arată un anunţ al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, unul dintre clee două autobuze ieşea de pe o stradă secundară, dintr-un parc industrial, şi nu a acordat prioritate unui alt autobuz care circula regulamentar pe drumul cu prioritate.

Trei dintre cele 12 persoane duse la spital sunt în stare gravă, scrie agenţia de ştiri Mediafax.

 "Cel mai grav caz este al unei persoane care are traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic şi abdominal. Victimele sunt în curs de investigaţie, la radiologie, CT. Sunt şi victime cu leziuni minore", a declarat sursei citate purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Cei doi şoferi de autobuze implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.