Un accident grav s-a petrecut luni dimineaţă pe DN 76, la ieşire din Răbăgani spre Pocola, pe Dealul Bitiului.

Potrivit subcomisarului Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene, un tânăr de 29 de ani din Ştei, aflat la volanul unei maşini Volvo cu numere de Anglia, a pierdut control autoturismului, cel mai probabil din cauză că nu şi-a adaptat viteza la carosabilul ud şi cu denivelări.

Maşina a intrat pe contrasens şi s-a lovit frontal cu o Dacie Solenza înmatriculată în Bihor şi condusă de un bărbat în vârstă de 62 de ani din Dobreşti.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a mobilizat la locul accidentului echipaje de descarcerare, de prim ajutor şi de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-au deplasat echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În urma impactului, şoferul sexagenar a murit, iar alte cinci persoane, doi pasageri din Dacie, şoferul Volvo-ului şi un pasager de-al său, au fost rănite. "O victimă este în stare gravă, în comă, are politraumatisme, cele mai importante la nivelul capului. O altă victimă are fractură de membru superior drept şi contuzii, nu se ştie încă dacă rămâne sau nu internată", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD. Celelalte trei victime au fost transportate de Ambulanţă la Spitalul Beiuş.

Potrivit lui Dinu, traficul autoturismelor a fost deviat pe la Uileacul de Beiuş.