Accident grav, joi, în jurul prânzului, pe DN 79 în Bihor. Două persoane au fost rănite, la ieșirea din Salonta, la fața locului fiind solicitat să intervină inclusiv elicopterul SMURD.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a precizat că evenimentul rutier a avut loc la ieșirea din Salonta spre Ciumeghiu.

„În urma impactului au rezultat două victime din autoturism, dintre care una este resuscitată în prezent, urmând a ateriza și un elicopter SMURD pentru preluarea acesteia. Circulația rutieră este restricționată pe un fir, desfășurându-se prin dirijarea poliției prezente la fața locului”, arăta informarea postată în jurul orei 11.50.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, accidentul a fost anunțat prin 112 la ora 11.20, fiind implicate în total 3 persoane aflate în cele două autovehicule (un autocamion de 7.5 tone și un autoturism).

„Echipajul de descarcerare a acționat pentru evacuarea unei persoane rămase captive între fiarele contorsionate ale autoturismului, iar echipajele medicale au acordat îngrijirile de specialitate celor două persoane rănite (care se aflau în autoturism) în urma evenimentului”, a precizat maior Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Aceasta a mai precizat că „cele două victime urmează a fi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”.

Ofițerul de presă al Poliției Bihor, Ioana Lascău, a declarat BIHOREANULUI că drumul este blocat la ora publicării acestei știri, pentru ca victimele să poată fi preluate de elicopterul SMURD.

Polițiștii au deschis o anchetă, pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc accidentul.

UPDATE, ora 12.40: Traficul a fost deblocat

Victimele au fost preluate și duse la spital.

Traficul în zona producerii accidentului a fost deblocat.

UPDATE, ora 12.54: Victimele, în stare foarte gravă

Elicopterul SMURD care a preluat una dintre victimele din accident a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea.

"Acum a fost preluată victima, pentru evaluare medicală. A suferit un traumatism cranian sever, este în comă. Cea de a doua victimă este în şoc hemoragic, încă este pe drum", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful UPU/SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

UPDATE: Cum s-a petrecut accidentul

Poliţia Bihor a transmis, joi, în ce circumstanţe s-a petrecut accidentul rutier de pe DN79. Şoferiţa a virat la stânga fără să se asigure, transmit poliţiştii. Citeşte detalii, aici!

Sursa video: grupul Facebook INFO TRAFIC jud. BIHOR / Attila Szabo 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!