Un accident grav s-a petrecut joi după amiază pe DN 79, între Oradea şi Nojorid, fiind implicate şase persoane dintre care doi minori. Un copil care a fost găsit de forţele de urgenţă în stop cardio-respirator nu a putut fi salvat.

Potrivit unui mesaj transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, accidentul s-a petrecut la ora 13.20.

Este vorba despre un impact între un autoturism şi un microbuz de transport persoane.

"Echipajul de descarcerare a acţionat pentru evacuarea unui copil rămas captiv în autoturismul avariat, acesta aflându-se în stop cardio-respirator. Echipajele medicale şi pompierii militari paramedici evaluează victimele şi le acordă îngrijirile necesare, iar în cazul copilului se efectuează manevre de resuscitare", a anunţat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

foto: Facebook / grupul INFO TRAFIC jud. BIHOR

Pentru salvarea victimelor, la faţa locului s-au deplasat de urgenţă patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu modul de descarcerare şi cu o ambulanţă SMURD B2, precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, arată ISU.

foto: ISU Crişana

Traficul în zonă este blocat.

UPDATE, ora 14.10: Circulaţie deviată

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că în urma impactului au rezultat 3 victime.

Comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a precizat BIHOREANULUI că, la ora publicării acestei ştiri, traficul este blocat pe ambele sensuri de mers, fiind deviată pe DJ 797 pentru direcţia Oradea - Salonta (prin Sântandrei, Girişu de Criş şi Inand) şi pe DC 77 (prin Livada de Bihor, Girişu de Criş, Sântandrei), pentru direcţia Salonta - Oradea.

Polițiștii sunt la fața locului pentru cercetări.

Patru persoane la spital

Patru persoane urmează să fie duse la spital. 

"În cazul copilului se continuă efectuarea manevrelor de resuscitare, alte patru victime sunt transportate la UPU şi un bărbat refuză transportul la spital", anunţă ISU.

UPDATE, ora 14.35: Copilul a murit

Din păcate, copilul găsit în stop cardio-respirator nu a mai putut fi salvat.

"Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate, copilul a decedat", a transmis ISU.

Alte două victime au refuzat transportul la spital, iar la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean au fost transportate două persoane: un adult şi un minor.

În total, trei persoane au refuzat transportul la spital.

UPDATE:

Poliţiştii orădeni au făcut publice, joi seara, concluziile cercetărilor efectuate la locul tragicului accident rutier de pe DN 79, soldat cu moartea unui copil şi rănirea altor două persoane.

Din datele comunicate, vina pentru producerea evenimentului rutier i-a aparţinut şoferiţei din autoturism, aflată acum în comă, la spital, şi mamă a copilului decedat, o fetiţă de doar 3 ani şi 9 luni.

Cireşte mai departe!