Un grav accident rutier s-a petrecut joi după amiaza în judeţul Bihor. Incidentul a avut loc pe DN 1 în zona localităţii Urvind, fiind implicate o autoutilitară şi un autoturism.

La ora 15.40, accidentul a fost anunţat la secţiunea Info Trafic a Poliţiei Române. "Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia se desfăşoară dirijat pe DN 1 Aleşd – Oradea, în zona localităţii Urvind, judeţul Bihor, în urma unui accident în care au fost implicate o autoutilitară şi un autoturism. O persoană a fost rănită", au precizat poliţiştii. 

"Accidentul, care s-a petrecut la ieşirea din Lugaşu de Jos spre Urvind, a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 15.24. Au fost implicate două autovehicule. În acea zonă circulaţia se desfăşoară pe un singur sens de mers, alternativ", a declarat pentru BIHOREANUL Ioana Lascău, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor.

O persoană a rămas încarcerată în urma impactului, iar echipajele ISU Crişana intervin la faţa locului.

UPDATE: O persoană în stare critică

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, maiorul Camelia Roșca, în accident au fost implicate patru persoane, iar una dintre ele, cea încarcerată, a fost rănită grav. 

„La fața locului s-au deplasat 3 echipaje de pompieri din cadrul Stației Aleșd cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță tip B2 a subunității, dar și un echipaj de Terapie Intensivă a SMURD Oradea. Aceștia au acordat asistență medicală victimelor, iar pe una dintre ele, aflată în cod roșu medical, au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe din Oradea”, a declarat reprezentantul ISU Crișana. 

UPDATE: Cum s-a petrecut accidentul

Accidentul a fost provocat de un orădean de 47 de ani aflat la volanul unui Jeep Grand Cherokee. „În timp ce conducea pe direcția Aleșd – Oradea a păruns pe sensul opus și a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă regulamentar de un bărbat 57 de ani din Bratca”, a declarat ofițerul de presă al IPJ Bihor, Ioana Lascău. 

În urma accidentului rutier, șoferul de 57 de ani al autoutilitarei, marca Volskwagen, a fost transportat la spital. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Aleșd care vor stabili împrejurările ce au dus la producerea incidentului rutier.