Un accident groaznic s-a produs luni seară în cartierul orădean Episcopia. Un cetăţean din Sudan care a încercat să urce în tren din mers a căzut sub vehicul, care i-a tăiat o mână şi un picior.

Informaţia a fost sesizată BIHOREANULUI de un martor şi confirmată de surse oficiale. Din câte se pare, bărbatul încerca să urce în tren pentru a trece ilegal în Ungaria.

Nu era singur. Un alt bărbat care era alături de el nu a apucat să urce în tren şi nu a fost rănit.

Totuşi, el va trebui să dea explicaţii anchetatorilor pentru cele întâmplate.

Victima are doar 25 de ani

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, accidentul s-a produs în jurul orei 22, când poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Oradea au fost sesizaţi prin 112 de producerea evenimentului.

Totul s-a petrecut în zona depoului de locomotive CFR, în proximitatea podului care traversează calea ferată.

"Poliţiştii orădeni de la transporturi s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din investigaţiile efectuate au constatat că, la ieşirea din staţia CFR Oradea spre Episcopia Bihor, paralel cu strada Bihorului, la intrarea în depou, o persoană a fost accidentată de un tren de marfă, care circula pe direcţia Oradea Est - Valea lui Mihai.

Victima a fost identificată ca fiind un bărbat de 25 de ani, din Sudan.

Din verificările efectuate de poliţiştii de la transporturi, a reieşit că, în momentul în care a fost accidentat, bărbatul ar fi încercat să urce din mers în trenul respectiv, în timp ce acesta se afla în mişcare", a mai arătat Alina Fărcuţa.

Victima, la Terapie Intensivă

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Oradea, pentru îngrijiri, şi ulterior operat.

"Victima a fost operată azi-noapte. Au fost amputate braţul drept şi un segment din piciorul drept, de la genunchi în jos. Ulterior, pacientul a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului" a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU - SMURD.

Poliţiştii de la Transporturi continuă ancheta în caz sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Totodată, poliţiştii orădeni de la transporturi au sesizat şi Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Bihor, pentru a efectua verificările din sfera de competenţă, a mai precizat reprezentanta Poliţiei Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!