O nouă tragedie îndoliază România. La o săptămână după ce doi tineri care circulau pe marginea drumului dintre 2 Mai și Vama Veche, un accident aproape identic cu acesta s-a produs în județul Alba, pe DN1, în Sântibru, unde trei tineri au fost uciși, spulberați de un șofer beat!

S-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.

Trei din șase

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, în noaptea de 27 august 2023, în jurul orei 3.30, un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile, scrie Alba24.ro.

Cei trei tineri care au decedat au vârste de 17, 18 și 25 de ani.

Șoferul de 19 ani era beat bine. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.


foto: Alba24.ro

Polițiștii l-au testat și pentru droguri, rezultatul fiind negativ.

Rudele victimelor spun că tinerii, care făceau parte dintr-un grup de 6 persoane, petrecuseră într-un club din Alba Iulia, iar apoi s-au întors spre casă. La un moment dat ar fi vrut să meargă la o benzinărie pentru a mai lua câteva lucruri. Cei trei au fost loviți în plin de șofer, și aruncați zeci de metri pe drum și câmp.

Tatăl unuia dintre tinerii omorâți le-a declarat jurnaliștilor de la Alba24 că șoferul nu ar fi frânat, că la fața locului nu ar exista urme de frâne și că mașina ”i-a tăiat ca trenul” pe cei trei.

Alba24 scrie că duminică dimineață trupurile neînsufleținte se aflau încă întinse pe carosabil. Traficul rutier a fost blocat de la producerea accidentului.

Mașina șoferului beat a intrat într-un șant.


foto: Alba24.ro

Alba24 scrie că șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat luni în fața magistraților Judecătoriei Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

Tragedie repetată după o săptămână

Tragedia s-a produs la fix o săptămână după accidentul de pe litoral. Pe 19 august, la ora 05.25, doi tineri, de 20 și 21 de ani s-au stins după ce mașina condusă de un alt tânăr de 19 ani i-a lovit în plin. 

Aflat la volanul unei mașini de colecție, un Mercedes, Vlad Pascu (19 ani), care avea un istoric în privința consumului de droguri, a provocat un accident, lovind un grup de tineri care se deplasau pe marginea drumului și omorându-i pe doi dintre ei, Roberta, în vârstă de 20, și Sebastian, în vârstă de 21 de ani. 

După cum relatează presa centrală, Vlad Pascu fusese oprit de două ori în acea noapte de polițiști, dar lăsat apoi să plece. 

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, patru șefi din Poliția Constanța au fost eliberați din funcțiile de conducere, iar trei polițiști care l-au oprit în trafic pe șoferul drogat, dar l-au lăsat să plece, s-au ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!