Patru români au murit în noaptea de vineri spre sâmbătă în Bulgaria după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident groaznic. În total, în autocarul care venea din Turcia și se îndrepta spre București s-au aflat 25 de pasageri de naționalitate română și turcă.

Potrivit DSU, accidentul s-a produs în jurul orei 01:30, între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo). Din cei 25 de pasageri, 4 au murit, iar 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria, potrivit Observator News.

„La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români. De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români”, transmite DSU.

Conform Libertatea.ro, autocarul era condus de un echipaj format din doi șoferi turci.

Conform presei bulgare, accidentul s-a petrecut după ce şoferul autocarului a pierdut controlul direcţiei, a spulberat un autoturism înmatriculat în Olanda, care era staționat pe marginea drumului, a ieşit de pe şosea, a smuls din rădăcini un copac şi s-a oprit după aproximativ 250 de metri.

Trei persoane au ieșit din autoturismul cu plăcuțe de Olanda cu puțin înainte de producerea tragediei, iar asta le-a salvat viața, conform Antena3.ro. Autoritățile bulgare au deschis o anchetă.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj în urma tragediei: „M-a întristat profund vestea că mai mulți cetățeni români și-au pierdut viața, iar alții au fost răniți în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune!”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!